‘De diertjes zijn z’n lust en zijn leven’

pups

Kan iemand mij uitleggen dat, wanneer iemand 9.000 nertsen in kleine hokjes gevangen houdt en jaarlijks ik weet niet hoeveel jonge nertsen vergast, je dit kunt zien als ‘De diertjes zijn z’n lust en zijn leven’? Dit zei vandaag de buurman van de nertsfokker wiens nertsen zijn vergast.

‘Het is altijd verschrikkelijk om te zien dat je grote aantallen dieren doodmaakt en naar een destructor afvoert.’ (Bron)

Behalve dat ze de vacht er nu niet aftrekken, wat is het verschil met wat deze man al 40 jaar lang doet?

Zijn lust en zijn leven…. Dieren verzorgen, vergassen en villen. Klinkt als een psychopaat, niet als een dierenvriend.

Er is maar één verschil en dat verschil zit hem in de verdiensten van de vachtjes. Maar zelfs dat valt wel mee, van onze belastingcenten wordt dat ook weer goedgemaakt. Misschien vangt hij zo zelfs wel meer dan anders. Als mijn informatie juist is leveren vachtjes momenteel ook niet zo veel meer op.

Krokodillentranen van een diermishandelaar, meer is het niet. Z’n lust en z’n leven… m’n hoela!

Elders lees ik:

 • Het ging volgens een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om circa 1.600 moederdieren met gemiddeld vijf jonkies.
  .
 • Negen andere fokkerijen volgen de komende dagen.
  .
 • De nertsenfokkerij van Kuijpers ligt op een steenworp afstand van de provinciegrens met Limburg bij Ysselsteyn. Daar ligt de enige nertsenfokkerij in Limburg waar tot nu toe een besmetting is vastgesteld. Het gaat om een bedrijf met 40.000 dieren. Ook dit bedrijf wordt ergens de komende dagen geruimd, te beginnen op zondag.
  .
 • Alle andere bedrijven die nog geruimd gaan worden, zijn groter dan het bedrijf in Deurne.

Tot slot een veelzeggend stukje tekst van Irma Fleischeuer op Facebook:

I can’t breathe.

Gedurende een vijftal minuten worden de nertsen blootgesteld aan het gas in de kist. De doodsstrijd van de dieren is zwaar. Het ademhalingsstelsel van nertsen is van nature uitgerust om onder water te zwemmen zonder hinder te ondervinden van zuurstoftekort. Nertsen kunnen geruime tijd hun adem inhouden. Bijgevolg duurt het lang voordat ze in een gaskist buiten bewustzijn raken. De houten binnenwanden van gebruikte gaskisten zijn overdekt met krassen en inkervingen van nertsennageltjes. Ze getuigen van de panische angst van dieren die tot hun laatste snik wanhopig gevochten hebben, om te ontsnappen aan een wrede dood.

Monique (06-06-2020)

Zie ook:

5 reacties op ‘‘De diertjes zijn z’n lust en zijn leven’

 1. Wat een verschrikkelijke industrie fokken van dieren om een jas of wat dan ook. Wie wil dat tegenwoordig nog dragen bont waar bloed aankleeft. Het zijn allemaal psychopaten.En het erge is niemand kan het ruimen tegenhouden terwijl er zoveel andere opties zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Kapot ga je hiervan. Wat van deze dierenmishandelasrs. Wat moordenaars zijn het. Vreselijk voor die arme diertjes om zo je dood tegemoet te gaan. Echt walgelijk. Het word hoog tijd dat dieren ook eens rechten krijgen. En deze Klote nertsenhouders ook vergast worden zodat ze weten wat ze meemaken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s