De ‘arme’ boer

10.png

‘Radicale’ of ‘extremistische’ dierenrechtenactivisten…. Het ‘radicale’ en ‘extremistische’ is een verzinsel van veeboeren en aanhang. De recente actie van de dierenrechtenactivisten van Meat the Victims houdt de gemoederen flink bezig. ‘Veeboeren verzamelt u’ en dat is precies wat ze doen. Samen staan ze sterk tegen deze ‘radicale extremisten’.

Zover kan ik het nog enigszins begrijpen, van hun standpunt gezien. Alleen wat ik net lees op pigbusiness.nl laat mij -sorry- spontaan in de lach schieten.

Veeboeren zijn nu ‘de pineut’, er is wel één hele stal bezet geweest, maar dat kan ieder bedrijf gaan overkomen. Tuinders bijvoorbeeld. Waarom zouden dierenrechtenactivisten in godsnaam een tuinder, die voor hun voedsel zorgt, gaan lastigvallen?

En daar blijft het niet bij…Schiphol, Nedcar en het consultatiebureau zijn ook niet veilig voor activisten, die kunnen allemaal bezet worden door ‘radicale extremisten’.

Dan draaf je toch wel een beetje heel erg door om in de slachtofferrol te blijven zitten hoor. Dan heb je nog steeds niet begrepen waarom dappere mensen hun eigen vrijheid op het spel zetten om het ontbreken van vrijheid van dieren in de aandacht te brengen, varkens in dit geval. Dan heb je niet begrepen dat deze mensen willen laten zien onder welke omstandigheden dieren voor menselijke consumptie gehouden worden, dat dit niet oké is.

En dat terwijl deze arme veeboeren de overheid aan hun kant hebben en ‘boeren en sympathisanten’ van die arme boer weg komen met serieuze vernielingen van auto’s van die ‘radicale extremisten’ terwijl zij actie voerden. Dat mag wel, dat is blijkbaar normaal.

Natuurlijk begrijp ik wel dat zij bij de vermeende bedreigingen voor andere bedrijven geen dierenrechtenactivisten bedoelen, maar niets is zo’n heet hangijzer op dit moment als de situatie van dieren in de veeindustrie, die is zo schrijnend dat men geen andere uitweg zien dan een actie die, voor de wet, verboden is te hanteren om dit de consument te laten zien.

Door alle aandacht naar de manier van actie voeren te verschuiven wordt uiteindelijk bereikt dat het doel van de actie uit zicht gehaald wordt. Door de aandacht te verplaatsen naar de ‘arme boer’ denkt niemand meer aan de leefomstandigheden van de dieren waar het allemaal om begonnen is.

Dat de ‘arme’ boer helemaal niet bij de varkensstal woont en zijn gezin dus helemaal niet getraumatiseerd kan zijn door deze vreedzame actie, daar heeft niemand het meer over. De stal wordt beheerd door twee Poolse arbeidsmigranten, niet door een boerenfamilie.

Dat er allerlei halve waarheden en leugens worden rondverteld en de media eenzijdig bericht is ook normaal, net als alle bedreigingen en andere onbeschofte, agressieve reacties op social media, allemaal acceptabel.

Maar de boer is zielig.

Het gaat goed in Nederland. Neem nog een speklapje of een gehaktbal extra vanavond en geloof alles wat je hoort, ziet en leest in de media. Goed voor je gemoedsrust.

Monique (22-05-2019)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s