Het gevaar van de superbacteriën

vb

Het eten van varkensvlees kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Uit het nieuwe rapport van World Animal Protection bleek dat er in drie landen superbacteriën zaten in het varkensvlees in supermarkten; bacteriën die resistent zijn voor antibiotica.

Deze resistente bacteriën zijn een gevaar voor de volksgezondheid en voor dieren omdat ze niet te bestrijden zijn met antibiotica. De bacteriën komen in varkensvlees terecht doordat varkens overmatig antibiotica krijgen toegediend.

Maar liefst driekwart van alle antibiotica ter wereld, wordt gebruikt in de vee-industrie. Het overgrote deel daarvan wordt aan varkens toegediend. Antibiotica wordt in de vee-industrie snel gebruikt als een oplossing voor zieke varkens en het zorgt ervoor dat de varkens sneller groeien. Het is dus niet zo vreemd dat juist varkens kampen met superbacteriën.

Nu al overlijden er jaarlijks in totaal wereldwijd 700.000 mensen door resistente bacteriën. Als er niks verandert, stijgt het sterftecijfer in 2050 naar tien miljoen slachtoffers per jaar.

vs

Veganisten hoeven zich hier geen zorgen om te maken, zij consumeren immers niets wat van dieren afkomstig is.

Vegetariërs kunnen deze ‘superbacteriën’ mogelijk wel binnen krijgen, afhankelijk hoe ver je gaat in een vegetarisch dieet natuurlijk, omdat er in veel producten toch iets van varken verwerkt zit. Er wordt gesproken over de bacteriën in het vlees, maar ik vraag me af of die bacteriën dan niet ook in de rest van de varkens zit, zoals in de botten en de huid. Gelatine bijvoorbeeld wordt gemaakt van slachtafval, zoals botten en huiden van varkens en runderen. Gelatine zit in veel producten die vegetariërs die uitsluitend geen vlees eten wel consumeren.

Wat vleeseters betreft…
Denk dus even heel goed na voordat je het volgende hamlapje naar binnen schuift. Je bent niet alleen medeverantwoordelijk voor het dierenleed in de veeindustrie, maar je speelt ook met je eigen gezondheid… en dat van je kinderen wanneer er thuis vlees gegeten wordt.

Lees het hele artikel van World Animal Protection hier.

Monique (26-01-2019)

Advertenties

Een reactie op “Het gevaar van de superbacteriën

  1. Er is geen goede manier van dieren/slaven houden. Eigenlijk ben ik stiekem blij met deze superbacterie. Die helpt wellicht om onze plaats in de voedselkringloop drastisch te herzien.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s