Vergunningen, lokale politiek en Adriaan Straathof

1860327

De alom beruchte varkensbaron Adriaan Straathof wil op de plek waar zijn megastal Knorhof in Erichem vorig jaar afgebrande wat meer dan 20.000 varkens het leven kostten, opnieuw een megastal bouwen en ook meteen maar ‘iets’ groter, van 1.8 hectare naar 3.7 hectare. Hij hoopt hiervoor toestemming te krijgen van de gemeenteraad van Buren waar Erichem onder valt. De kans is groot dat hij deze toestemming ook gaat krijgen.

Straathof is ook actief in andere delen van het land. In de gemeente Raalte kreeg hij in 2017 nog toestemming om zijn megastal Mariënheem uit te breiden. De megastal Koningsbosch in de gemeente Susteren mocht ook in 2017 uitgebreid worden. In totaal heeft Straathof nu ongeveer 20 megastallen in Nederland, Roemenië en Hongarije.

Overal waar hij stallen heeft, veroorzaakt hij problemen en lapt alle dierenwelzijns- en milieuregels aan zijn laars, in Duitsland heeft Straathof een levenslang beroepsverbod vanwege dierenmishandeling en ernstige verwaarlozing, maar evengoed mag hij in Nederland gewoon doorgaan met het mishandelen van honderdduizenden varkens per jaar.

Vergunningen voor de veehouderij worden uitgegeven door de lokale politiek, (provincie, gemeente), niet door de (landelijke) regering. In de meeste gemeente- en provinciebesturen maken VVD, CDA en D66 de dienst uit en zoals we allemaal weten, denken deze partijen alleen maar aan geld en niet aan dierenwelzijn.

Sta hier alsjeblieft even bij stil bij de volgende verkiezingen van lokale politiek. ‘Klein’ stemmen is belangrijker dan je denkt!

Monique (05-07-2018)

Advertenties

Een reactie op “Vergunningen, lokale politiek en Adriaan Straathof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s